top of page
logo_language.png

Tallers 

Aquests tallers s’han creat amb l’objectiu de generar espais lúdics idonis per a l’aprenentatge i la reflexió. El llenguatge i els recursos audiovisuals s’han adequat als diferents grups i edats.
Per prevenir la violència, l’assetjament escolar i els trastorns psico-alimentaris entre els joves, és fonamental educar i aprofundir en el coneixement, l’acceptació, l’amor i el respecte cap al propi cos
  • El meu cos està canviant: Benvinguda mensruació
PeruqèBojes3.jpg

Un Taller dissenyat per a nenes de 9 a 11 anys. (EP)

Les nenes aprendran a identificar i a integrar els canvis físics i emocionals que anuncien l’arribada de la menarquia (primera menstruació). A través de dinàmiques divertides rebran els recursos necessaris per explorar el cicle fèrtil, per cultivar l’amor cap al propi cos i per donar la benvinguda a aquesta nova etapa.

Entendre el cicle fèrtil és un exercici vital, necessari per comprendre els sentiments que tenim cap al nostre cos i la seva naturalesa femenina. L’apreciació positiva del propi cos és fonamental per millorar l’autoestima i la salut emocional.

Educació Menstrual
  • Què passa quan menstruem?

Aquests tallers s’han creat amb l’objectiu de reflexionar

sobre la imatge que tenim del cos de la dona com a

punt de partida per explorar la pròpia feminitat. A través

de dinàmiques divertides analitzem els estereotips

femenins a nivell social i les diferents reaccions davant del

flux menstrual i les emocions que a partir d’ell es generen. 

Entendre el cicle fèrtil és un exercici vital, fonamental per millorar l’autoestima de les

nenes i prevenir la violència sexual i de gènere entre les poblacions més joves.

LaBossaVermella.jpg
  • Taller per a mares i filles:L’aventura de ser dona.

Els darrers anys la nostra societat està vivint la transformació dels rols masculí i femení. Els límits i les diferències de gènere establertes per la societat patriarcal tradicional comencen a caducar. L’ordre simbòlic de la dona – que va més enllà dels rols de mare i objecte sexual – ha canviat, i amb ell la relació de les dones amb els seus propis cossos. Ara bé...

  • Què ens proposen aquestes noves feminitats? Quins reptes ens plantegen?

  • Com les entenem? Les entenem?

En aquests tallers reflexionem sobre la imatge que tenim del cos de la dona com a punt de partida per explorar la pròpia feminitat. A través de dinàmiques divertides analitzem els estereotips femenins a nivell social i les diferents reaccions davant del flux menstrual i les emocions que a partir d’ell es generen.

Entendre el cicle fèrtil és un exercici vital, fonamental per millorar l’autoestima de les nenes i prevenir la violència sexual i de gènere entre les poblacions més joves.

Igualtat i Societat

Tallers MIXTOS per educar en igualtat social

  • Els oficis no tenen gènere. 

Disenyats per l'alumnat de l'ESO. A partir de 13 anys.

Aquests tallers, son una invitació a trencar amb la segregació per sexe-gènere existent en els oficis/estudis.  L’objectiu principal és reflexionar amb l’alumnat sobre la influència de la construcció social del gènere en l’elecció d’un ofici/estudi i les principals desigualtats existents en el món laboral en relació al sistema sexe-gènere. Ho fem a partir dels missatges que reben els infants des del seu entorn, tot contrastant-los amb les teories biològiques i feministes que avui dia els validen i/o desmitifiquen.

Les activitats que es proposen han estat dissenyades per alliberar els infants dels tabús i desinformacions que limiten la lliure expressió de la seva creativitat i fomentar aprenentatges positius al voltant d’uns oficis/estudis lliures de segregació i desigualtats per sexe-gènere.   

EAS-Sexualitat

Tallers MIXTOS en educació afectiva i sexual.

  • Educació Primària. (E.P.) Nois i noies de 9 a 12 anys.
  • Per què està canviant el meu cos?

L’objectiu principal d’aquest taller és promoure jornades de treball i de reflexió al voltant de diversos interrogants sobre els valors femenins i masculins vigents en la societat, contrastant-los amb les teories biològiques que avui les validen i desmitifiquen. És una invitació a conèixer millor els seus cossos a fi d’incrementar la seva autoestima i de proporcionar-los un vocabulari respectuós que afavoreixi la verbalització de les emocions que comencen a viure arran de la transformació biològica dels seus cossos.

  • Diversitat Sexual: Prevenció LGTBIfòbia i Bullying.

Aquest taller busca crear espais de sensibilització i de prevenció del rebuig cap a la diversitat sexual amb l’objectiu de promoure la lliure expressió de l’orientació i de la identitat sexual i, d’aquesta manera, prevenir la intolerància envers el col·lectiu LGTBI.

  • Què vol dir ser guapa? La bellesa existeix naturalment o és un invent?

Què és la pressió estètica? Com es creen els cànons de bellesa? Aquest taller proposa un espai de reflexió al voltant de la idea de bellesa, i de com ens afecta la pressió estètica que rebem des de les xarxes socials. L'objectiu és crear estratègies de prevenció de la grassofòbia, el “Fat Talk”, els Trastorns de la Conducta Alimentària (TCA) i el Bullying tot generant pensaments i actituds positives davant del propi cos i davant dels cossos dels altres.

  • Educació Secundària Obligatòria
          (E.S.O.) Nois i noies d’11 a 15 anys.
  • Què són les hormones sexuals i

com ens afecten? Coneix i estima el teu cos.

Taller-Afectiva-sexual-Institut.JPG

Aquest taller és una eina significativa per sensibilitzar els

joves en les diferents emocions que envolten el despertar sexual. Conèixer i entendre els cicles hormonals masculins i femenins proporciona les eines necessàries per a la gestió sana i responsable de la pròpia sexualitat. Aquest taller està dissenyat per impartir-lo en dues sessions de 60 minuts cadascuna en grups d’un màxim de 30 alumnes.

  • Relacions de parella sanes. No em controlis! L'amor no fa mal!

Aquest taller és una estratègia clau per treballar la responsabilitat emocional i sensibilitzar els joves en la importància de prevenció de les violències de gènere dins les relacions, especialment en l’àmbit de la parella. S’imparteix en dues sessions de 60 minuts cadascuna en grups d’un màxim de 30 alumnes.

  • Ciberviolències: Què son i com prevenir-les.

Aquest taller és una eina necessària davant l'augment del ciberassetjament/sexpreading als centres educatius, principalment a l'E.S.O. L'objectiu és portar a terme una intervenció educativa que ajudi l'alumnat a entendre els diferents tipus de ciberviolències que hi ha i analitzar tots plegats on, com i per què succeeixen. Els eixos temàtics són: el consum responsable de les xarxes socials i el consentiment. S'imparteix en dues sessions de 60 minuts cada una, en grups de màxim 30 estudiants.

  • Batxillerat i Cicles Formatius-a partir de 16 anys.
  • Per què tots es pensen que estem bojos/boges?

Aquest taller crea un espai idoni per a reflexionar sobre

la transformació dels rols masculins i femenins en la

societat actual. Els límits i les diferències de gèneres

establertes tradicionalment comencen a caducar i,

amb ells, la nostra manera d’entendre el cos i la sexualitat.

Què significa ser home o dona?

Què ens han explicat i què ens han amagat del nostre cos?

Xerrada-Sexualitat-Diana-Pinzón.JPG
  • Educació afectivo-sexual pels joves: Emocions, Sexe, Plaer i Consentiment.

Aquest taller s’ha creat amb l’objectiu de sensibilitzar, reflexionar i proporcionar els recursos necessaris per prevenir en els joves trastorns psicoemocionals que deriven de l’impacte visual i econòmic de les xarxes socials pel que fa a sexualitat i a la imatge que tenen d’ells mateixos. S’ha dissenyat seguint els programes estatals de prevenció de violència de gènere per reduir els casos d’agressió sexual, assetjament escolar, anorèxia, drogoaddicció i suïcidi.

Aquest taller s’imparteix en dues sessions de 60 minuts cadascuna en grups d’un màxim de 30 alumnes.

La Diana Pinzón explica la seva proposta  pedagògica d'Educació 

Afectiva i Sexual per a l'adolescència al programa de Scott y Milà.

  • Parlar de sexe amb adolescents? Repte i oportunitat.
        Xerrada-taller per a mares, pares i educadors.​

Per què ens costa tant parlar de sexe amb les nostres filles i fills? Influeix la teva vida ens les seves relacions sexuals? Què considerem una agressió sexual?

A partir dels dubtes i pors que tenim sobre el tema ens acostarem a la realitat sexual del món adolescent. 

El objectiu de les sessions és proporcionar els recursos educatius necessaris per prevenir en els joves trastorns psicoemocionals que deriven de l’impacte visual i econòmic de les xarxes socials pel que fa a sexualitat i a la imatge que tenen d’ells mateixos.

Cada xerrada-taller té una durada de 2 hores.

— Rosa.

"Un placer conocer a Diana con su mezcla de pragmatismo y sacralidad. La he sentido cercana, entendiendo la dificultat desde la auto responsabilidad, con sensibilidad y fortaleza para afrontar los retos. Te ayuda a crecer con autonomía permitiendo apoyarte en ella, pero ayudandote a desplegar tus propias alas. Sus conocimientos son versátiles y útiles."

Els professionals que participem en els projectes de SomiArte som un equip de caràcter transversal i solidari que gaudim promovent, dins de la comunitat, l’ús de la creació artística i la interacció sociocultural com a instruments idonis per millorar la qualitat de vida. Treballem per millorar la salut i el benestar de la comunitat.

bottom of page