Conferències d'EDUCACIÓ AFECTIVA I SEXUAL-EDUCACIÓ MENSTRUAL

Des d’una perspectiva educativa integral, és fonamental que el professorat i les persones responsables que envolten el jovent comptin amb els recursos educatius  necessaris per poder orientar i acompanyar els diversos processos d’exploració i maduració sexual.

Aquesta xerrada informativa està adreçada als pares, mares i tutors de l’alumnat de la E.S.O., Batxillerat i Cicles formatius de la ciutat amb l’objectiu de generar un canvi social real en matèria de violència sexual i com una invitació a les persones adultes a reflexionar sobre la manera com entenem i gaudim de la nostra sexualitat. 

Per què ens costa tant parlar de sexe amb les nostres filles i fills?

Influeix la teva vida ens les seves relacions sexuals?

Què considerem una agressió sexual?

Coneixes els serveis d’atenció, orientació i acompanyament que existeixen a la teva ciutat?

A partir dels dubtes i pors que tenim sobre el tema ens acostarem a la realitat sexual del món adolescent.

Menstruar ha estat un dels grans tabús de la societat moderna, i el fet que una dona deixi veure que està sagnant pot ser motiu de vergonya, burla i rebuig. Aquestes xerrades-taller són una invitació a analitzar les nostres reaccions davant el flux menstrual i la gestió que fem de les diverses emocions que a partir d’ell es generen.

Entendre el cicle fèrtil és un exercici vital, fonamental per comprendre els sentiments que tenim cap al nostre cos i la seva naturalesa femenina.

En aquestes conferències aprendràs com pots millorar la teva autoestima mes a mes.

Aquesta conferència-taller crea l’espai idoni per reflexionar, construir i reconstruir la imatge que tenim del cos de la dona i de la feminitat; Aprofundim en la Biologia Femenina, el Cicle Menstrual i les cures necessàries per aconseguir una millora de la salut física i emocional. L’apreciació positiva del cos i les seves funcions és fonamental per connectar amb els dons físics i intel·lectuals de la fertilitat.

Estem convençuts que l'Educació Menstrual repercuteix positivament en el benestar emocional de la societat en general.

             Què vol dir ser dona?

               Què ens han explicat i què ens han amagat sobre el nostre cos?

​               Coneixes els dons meravellosos de la teva fertilitat?

Vagines i Bio-Política: El Tabú Menstrual i altres negocis de l’Estat.

Recerca de Diana Pinzón (UAB 2016).

En quin moment les dones vam ser recloses a la presó del cos i condemnades a auto-mutilar-nos per conservar el títol de DEESSES i PRECIOSES?

Menstruar és un dels grans tabús de la societat moderna que alimenta constantment l’odi cap al propi cos. Els cossos femenins malalts i defectuosos són la principal font d’ingressos de l’economia neo-liberal. Vols saber per què?

Al llarg de la història s’ha anat construint un discurs del "fàstic i la vergonya" al voltant del cos de les dones que ha fet que temes com la menstruació siguin un tabú social. Afortunadament els últims anys, el cicle menstrual ha anat sortint tímidament del calaix de la vergonya per reivindicar la seva importància com a eina d’autoconeixement. Als Diàlegs Menstruals creem un espai de debat e intercanvi de coneixements amb l'objectiu d'entendre i re-interpretar les nostres emocions i la nostra biologia des de una perspectiva sana i empoderadora.

Les variacions hormonals que aquest cicle comporta, poden generar malestars físics i emocionals quan són viscudes des de la por i el desconeixement. L’educació menstrual i l'autogestió de la salut son recursos molt eficients per millorar la salut psico-sexual de les dones i, per tant, el benestar general de tota la comunitat.