top of page
logo_language.png

Conferències d'EDUCACIÓ AFECTIVA I SEXUAL
Conferències D'EDUCACIÓ i CULTURA MENSTRUAL

Des d’una perspectiva educativa integral, és fonamental que el professorat i les persones responsables que envolten el jovent comptin amb els recursos educatius  necessaris per poder orientar i acompanyar els diversos processos d’exploració i maduració sexual.

Aquesta xerrada informativa està adreçada als pares, mares i tutors de l’alumnat de la E.S.O., Batxillerat i Cicles formatius de la ciutat amb l’objectiu de generar un canvi social real en matèria de violència sexual i com una invitació a les persones adultes a reflexionar sobre la manera com entenem i gaudim de la nostra sexualitat. 

Per què ens costa tant parlar de sexe amb les nostres filles i fills?

Influeix la teva vida ens les seves relacions sexuals?

Què considerem una agressió sexual?

Coneixes els serveis d’atenció, orientació i acompanyament que existeixen a la teva ciutat?

A partir dels dubtes i pors que tenim sobre el tema ens acostarem a la realitat sexual del món adolescent. Vols que vinguem al teu centre educatiu? Escriu-nos a somiartetaller@gmail.com i explica'ns com podem ajudar-te.

Menstruar ha estat un dels grans tabús de la societat moderna, i el fet que una dona deixi veure que està sagnant pot ser motiu de vergonya, burla i rebuig. Aquestes xerrades-taller són una invitació a analitzar les nostres reaccions davant el flux menstrual i la gestió que fem de les diverses emocions que a partir d’ell es generen.

Entendre el cicle fèrtil és un exercici vital, fonamental per comprendre els sentiments que tenim cap al nostre cos i la seva naturalesa femenina.

En aquestes conferències aprendràs com pots millorar la teva autoestima mes a mes.

A partir dels dubtes i les pors que tenim sobre el tema, durant la xerrada ens aproparem a la realitat de la vida cíclica i menstrual. Escriu-nos a somiartetaller@gmail.com i explica'ns com podem ajudar-te.

Històricament, el cicle menstrual ha estat vist com un inconvenient per al desenvolupament i l'èxit a l'àmbit laboral, així com per a les persones que competeixen a nivell esportiu. Els programes de desenvolupament personal i empresarials han ignorat completament veritats fonamentals sobre els cossos que menstruen i el resultat és que molts d'aquests programes d'èxit professional només són efectius per a persones, majoritàriament homes, que no experimenten els canvis físics, emocionals i intel·lectuals del cicle menstrual.

 

El món laboral està ple d'expectatives poc realistes sobre la regularitat i la linealitat de les motivacions, processos mentals i emocionals de les persones i en especial de les persones que menstruen. Això ha donat origen a situacions molt greus com el sostre de vidre, la bretxa salarial i la impossibilitat de conciliar la vida laboral i familiar.

El cicle menstrual és un model innat de creació per a la vida, quan decideixes engendrar-ne una, però també per a qualsevol empresa o projecte que vulguis dur a terme amb èxit. ​

 

Una persona que coneix plenament les aptituds i els talents que sorgeixen durant el seu cicle menstrual és una treballadora excepcionalment productiva i satisfeta. ​

Vols descobrir quins són els moments de màxima creativitat i productivitat del teu Cicle Menstrual?  Vols que vinguem al teu lloc de treball?

Escriu-nos a somiartetaller@gmail.com i explica'ns com podem ajudar-te.

Vagines i Bio-Política: El Tabú Menstrual i altres negocis de l’Estat.

Recerca de Diana Pinzón (UAB 2016).

En quin moment les dones vam ser recloses a la presó del cos i condemnades a auto-mutilar-nos per conservar el títol de DEESSES i PRECIOSES?

Menstruar és un dels grans tabús de la societat moderna que alimenta constantment l’odi cap al propi cos. Els cossos femenins malalts i defectuosos són la principal font d’ingressos de l’economia neo-liberal. Vols saber per què?

A partir de la informació i que tenim sobre el tema, durant la xerrada analitzarem la construcció sociopolítica del tabú menstrual. Analitzarem com es manifesta a la realitat actual i que podem fer per acabar amb tants segles d'opressió sobre els nostres cossos menstruants.

Vols que vinguem al teu centre educatiu? Escriu-nos a somiartetaller@gmail.com i explica'ns com podem ajudar-te

Al llarg de la història s’ha anat construint un discurs del "fàstic i la vergonya" al voltant del cos de les dones que ha fet que temes com la menstruació siguin un tabú social. Afortunadament els últims anys, el cicle menstrual ha anat sortint tímidament del calaix de la vergonya per reivindicar la seva importància com a eina d’autoconeixement. Als Diàlegs Menstruals creem un espai de debat e intercanvi de coneixements amb l'objectiu d'entendre i re-interpretar les nostres emocions i la nostra biologia des de una perspectiva sana i empoderadora.

Les variacions hormonals que aquest cicle comporta, poden generar malestars físics i emocionals quan són viscudes des de la por i el desconeixement. L’educació menstrual i l'autogestió de la salut son recursos molt eficients per millorar la salut psico-sexual de les dones i, per tant, el benestar general de tota la comunitat.

A partir dels dubtes i les pors que tenim sobre el tema, durant la xerrada ens aproparem a la realitat de la vida cíclica i menstrual. Escriu-nos a somiartetaller@gmail.com i explica'ns com podem ajudar-te.

bottom of page