Tallers  

Aquests tallers s’han creat amb l’objectiu de generar espais lúdics idonis per a l’aprenentatge i la reflexió. El llenguatge i els recursos audiovisuals s’han adequat als diferents grups i edats.
Per prevenir la violència, l’assetjament escolar i els trastorns psico-alimentaris entre els joves, és fonamental educar i aprofundir en el coneixement, l’acceptació, l’amor i el respecte cap al propi cos

Tallers en Educació Menstrual

Un Taller dissenyat per a nenes de 9 a 11 anys. (E.P.)

Les nenes aprendran a identificar i a integrar els canvis físics i emocionals que anuncien l’arribada de la menarquia (primera menstruació). A través de dinàmiques divertides rebran els recursos necessaris per explorar el cicle fèrtil, per cultivar l’amor cap al propi cos i per donar la benvinguda a aquesta nova etapa.

Entendre el cicle fèrtil és un exercici vital, necessari per comprendre els sentiments que tenim cap al nostre cos i la seva naturalesa femenina. L’apreciació positiva del propi cos és fonamental per millorar l’autoestima i la salut emocional.

Aquests tallers s’han creat amb l’objectiu de reflexionar sobre la imatge que tenim del cos de la dona com a punt de partida per explorar la pròpia feminitat. A través de dinàmiques divertides analitzem els estereotips femenins a nivell social i les diferents reaccions davant del flux menstrual i les emocions que a partir d’ell es generen.

Entendre el cicle fèrtil és un exercici vital, fonamental per millorar l’autoestima de les nenes i prevenir la violència sexual i de gènere entre les poblacions més joves.

Els darrers anys la nostra societat està vivint la transformació dels rols masculí i femení. Els límits i les diferències de gènere establertes per la societat patriarcal tradicional comencen a caducar. L’ordre simbòlic de la dona – que va més enllà dels rols de mare i objecte sexual – ha canviat, i amb ell la relació de les dones amb els seus propis cossos. Ara bé...

  • Què ens proposen aquestes noves feminitats? Quins reptes ens plantegen?

  • Com les entenem? Les entenem?

En aquests tallers reflexionem sobre la imatge que tenim del cos de la dona com a punt de partida per explorar la pròpia feminitat. A través de dinàmiques divertides analitzem els estereotips femenins a nivell social i les diferents reaccions davant del flux menstrual i les emocions que a partir d’ell es generen.

Entendre el cicle fèrtil és un exercici vital, fonamental per millorar l’autoestima de les nenes i prevenir la violència sexual i de gènere entre les poblacions més joves.

Tallers MIXTOS en educació afectivo sexual.

  • Per què està canviant el meu cos?

L’objectiu principal d’aquest taller és promoure jornades de treball i de reflexió al voltant de diversos interrogants sobre els valors femenins i masculins vigents en la societat, contrastant-los amb les teories biològiques que avui les validen i desmitifiquen. És una invitació a conèixer millor els seus cossos a fi d’incrementar la seva autoestima i de proporcionar-los un vocabulari respectuós que afavoreixi la verbalització de les emocions que comencen a viure arran de la transformació biològica dels seus cossos.

  • Diversitat Sexual: Prevenció LGTBIfòbia i Bullying.

Aquest taller busca crear espais de sensibilització i de prevenció del rebuig cap a la diversitat sexual amb l’objectiu de promoure la lliure expressió de l’orientació i de la identitat sexual i, d’aquesta manera, prevenir la intolerància envers el col·lectiu LGTBI.

  • Què són les hormones sexuals i

com ens afecten? Coneix i estima el teu cos.

Aquest taller és una eina significativa per sensibilitzar els joves en les diferents emocions que envolten el despertar sexual. Conèixer i entendre els cicles hormonals masculins i femenins proporciona les eines necessàries per a la gestió sana i responsable de la pròpia sexualitat. Aquest taller està dissenyat per impartir-lo en dues sessions de 60 minuts cadascuna en grups d’un màxim de 30 alumnes.

  • Relacions de parella sanes.

Aquest taller és una eina significativa per sensibilitzar els joves en la prevenció de les violències de gèneres  i de les relacions abusives en l’àmbit de la parella des de la joventut. S’imparteix en dues sessions de 60 minuts cadascuna en grups d’un màxim de 30 alumnes.

  • Per què tots es pensen que estem bojos/boges?

Aquest taller crea un espai idoni per a reflexionar sobre la transformació dels rols masculins i femenins en la societat actual. Els límits i les diferències de gèneres establertes tradicionalment comencen a caducar i, amb ells, la nostra manera d’entendre el cos i la sexualitat.

Què significa ser home o dona?

Què ens han explicat i què ens han amagat del nostre cos?

  • Educació afectivo-sexual pels joves: emocions, sexe i noves masculinitats.

Aquest taller s’ha creat amb l’objectiu de sensibilitzar, reflexionar i proporcionar els recursos necessaris per prevenir en els joves trastorns psicoemocionals que deriven de l’impacte visual i econòmic de les xarxes socials pel que fa a sexualitat i a la imatge que tenen d’ells mateixos. S’ha dissenyat seguint els programes estatals de prevenció de violència de gènere per reduir els casos d’agressió sexual, assetjament escolar, anorèxia, drogoaddicció i suïcidi.

Aquest taller s’imparteix en dues sessions de 60 minuts cadascuna en grups d’un màxim de 30 alumnes.

Per què ens costa tant parlar de sexe amb les nostres filles i fills? Influeix la teva vida ens les seves relacions sexuals? Què considerem una agressió sexual?

A partir dels dubtes i pors que tenim sobre el tema ens acostarem a la realitat sexual del món adolescent. 

El objectiu de les sessions és proporcionar els recursos educatius necessaris per prevenir en els joves trastorns psicoemocionals que deriven de l’impacte visual i econòmic de les xarxes socials pel que fa a sexualitat i a la imatge que tenen d’ells mateixos.

Cada xerrada-taller té una durada de 2 hores.

PRÒXIMS TALLERS:

Els professionals que participem en els projectes de SomiArte som un equip de caràcter transversal i solidari que gaudim promovent, dins de la comunitat, l’ús de la creació artística i la interacció sociocultural com a instruments idonis per millorar la qualitat de vida. Treballem per millorar la salut i el benestar de la comunitat.

Esta web es una creación de Diana Pinzón Copyright © 2019 All rights reserved 

somiartetaller@gmail.com

Barcelona