top of page

Tallers  

Aquests tallers s’han creat amb l’objectiu de generar espais lúdics idonis per a l’aprenentatge i la reflexió. El llenguatge i els recursos audiovisuals s’han adequat als diferents grups i edats.
Per prevenir la violència, l’assetjament escolar i els trastorns psico-alimentaris entre els joves, és fonamental educar i aprofundir en el coneixement, l’acceptació, l’amor i el respecte cap al propi cos
 • El meu cos està canviant: Benvinguda mensruació
PeruqèBojes3.jpg

Educació Menstrual 

Un Taller dissenyat per a nenes de 9 a 11 anys. (E.P.)

Les nenes aprendran a identificar i a integrar els canvis físics i emocionals que anuncien l’arribada de la menarquia (primera menstruació). A través de dinàmiques divertides rebran els recursos necessaris per explorar el cicle fèrtil, per cultivar l’amor cap al propi cos i per donar la benvinguda a aquesta nova etapa.

Entendre el cicle fèrtil és un exercici vital, necessari per comprendre els sentiments que tenim cap al nostre cos i la seva naturalesa femenina. L’apreciació positiva del propi cos és fonamental per millorar l’autoestima i la salut emocional.

 • Què passa quan menstruem?

Aquests tallers s’han creat amb l’objectiu de reflexionar

sobre la imatge que tenim del cos de la dona com a

punt de partida per explorar la pròpia feminitat. A través

de dinàmiques divertides analitzem els estereotips

femenins a nivell social i les diferents reaccions davant del

flux menstrual i les emocions que a partir d’ell es generen. 

Entendre el cicle fèrtil és un exercici vital, fonamental per millorar l’autoestima de les

nenes i prevenir la violència sexual i de gènere entre les poblacions més joves.

Tienda Violeta2-2015.jpg
 • Taller per a mares i filles:L’aventura de ser dona.

Els darrers anys la nostra societat està vivint la transformació dels rols masculí i femení. Els límits i les diferències de gènere establertes per la societat patriarcal tradicional comencen a caducar. L’ordre simbòlic de la dona – que va més enllà dels rols de mare i objecte sexual – ha canviat, i amb ell la relació de les dones amb els seus propis cossos. Ara bé...

 • Què ens proposen aquestes noves feminitats? Quins reptes ens plantegen?

 • Com les entenem? Les entenem?

En aquests tallers reflexionem sobre la imatge que tenim del cos de la dona com a punt de partida per explorar la pròpia feminitat. A través de dinàmiques divertides analitzem els estereotips femenins a nivell social i les diferents reaccions davant del flux menstrual i les emocions que a partir d’ell es generen.

Entendre el cicle fèrtil és un exercici vital, fonamental per millorar l’autoestima de les nenes i prevenir la violència sexual i de gènere entre les poblacions més joves.

EAS-Sexualitat

Tallers MIXTOS en educació afectiva i sexual.

 • Educació Primària. (E.P.) Nois i noies de 9 a 11 anys.
 • Per què està canviant el meu cos?

L’objectiu principal d’aquest taller és promoure jornades de treball i de reflexió al voltant de diversos interrogants sobre els valors femenins i masculins vigents en la societat, contrastant-los amb les teories biològiques que avui les validen i desmitifiquen. És una invitació a conèixer millor els seus cossos a fi d’incrementar la seva autoestima i de proporcionar-los un vocabulari respectuós que afavoreixi la verbalització de les emocions que comencen a viure arran de la transformació biològica dels seus cossos.

 • Diversitat Sexual: Prevenció LGTBIfòbia i Bullying.

Aquest taller busca crear espais de sensibilització i de prevenció del rebuig cap a la diversitat sexual amb l’objectiu de promoure la lliure expressió de l’orientació i de la identitat sexual i, d’aquesta manera, prevenir la intolerància envers el col·lectiu LGTBI.

 • Educació Secundària Obligatòria
          (E.S.O.) Nois i noies d’11 a 15 anys.
 • Què són les hormones sexuals i

com ens afecten? Coneix i estima el teu cos.

Aquest taller és una eina significativa per sensibilitzar els

joves en les diferents emocions que envolten el despertar sexual. Conèixer i entendre els cicles hormonals masculins i femenins proporciona les eines necessàries per a la gestió sana i responsable de la pròpia sexualitat. Aquest taller està dissenyat per impartir-lo en dues sessions de 60 minuts cadascuna en grups d’un màxim de 30 alumnes.

Taller-Afectiva-sexual-Institut.JPG
 • Relacions de parella sanes.

Aquest taller és una eina significativa per sensibilitzar els joves en la prevenció de les violències de gèneres  i de les relacions abusives en l’àmbit de la parella des de la joventut. S’imparteix en dues sessions de 60 minuts cadascuna en grups d’un màxim de 30 alumnes.

 • Batxillerat i Cicles Formatius-a partir de 16 anys.
 • Per què tots es pensen que estem bojos/boges?

Aquest taller crea un espai idoni per a reflexionar sobre

la transformació dels rols masculins i femenins en la

societat actual. Els límits i les diferències de gèneres

establertes tradicionalment comencen a caducar i,

amb ells, la nostra manera d’entendre el cos i la sexualitat.

Què significa ser home o dona?

Què ens han explicat i què ens han amagat del nostre cos?

Xerrada-Sexualitat-Diana-Pinzón.JPG
 • Educació afectivo-sexual pels joves: emocions, sexe i noves masculinitats.

Aquest taller s’ha creat amb l’objectiu de sensibilitzar, reflexionar i proporcionar els recursos necessaris per prevenir en els joves trastorns psicoemocionals que deriven de l’impacte visual i econòmic de les xarxes socials pel que fa a sexualitat i a la imatge que tenen d’ells mateixos. S’ha dissenyat seguint els programes estatals de prevenció de violència de gènere per reduir els casos d’agressió sexual, assetjament escolar, anorèxia, drogoaddicció i suïcidi.

Aquest taller s’imparteix en dues sessions de 60 minuts cadascuna en grups d’un màxim de 30 alumnes.

La Diana Pinzón explica la seva proposta  pedagògica d'Educació 

Afectiva i Sexual per a l'adolescència al programa de Scott y Milà.

 • Parlar de sexe amb adolescents? Repte i oportunitat.
        Xerrada-taller per a mares, pares i educadors.​

Per què ens costa tant parlar de sexe amb les nostres filles i fills? Influeix la teva vida ens les seves relacions sexuals? Què considerem una agressió sexual?

A partir dels dubtes i pors que tenim sobre el tema ens acostarem a la realitat sexual del món adolescent. 

El objectiu de les sessions és proporcionar els recursos educatius necessaris per prevenir en els joves trastorns psicoemocionals que deriven de l’impacte visual i econòmic de les xarxes socials pel que fa a sexualitat i a la imatge que tenen d’ells mateixos.

Cada xerrada-taller té una durada de 2 hores.

23-8-19-1142.jpg

Hola, em dic

Diana Pinzón.

Soc educadora especialitzada en gènere i educació afectiva i sexual. Humanista de professió i Màster en antropologia, investigació avançada i intervenció sociocultural.

Compto amb 10 anys d'experiència en l'àmbit de l'educació afectiva i sexual per a persones de totes les edats. Dedicats a la formació i l’acompanyament de la consciència sobre la naturalesa cíclica de la vida i a la transmissió de la saviesa ancestral.

— Julia, 17 anys.

"La tornaria a fer, una altra vegada i mil més. He après coses sobre sexualitat que desconeixia i molt més sobre temes que ja sabia que existien. Ara ja sé que m'he d'informar més perquè el tema és important i molt ampli."

PRÒXIMS TALLERS:

Els professionals que participem en els projectes de SomiArte som un equip de caràcter transversal i solidari que gaudim promovent, dins de la comunitat, l’ús de la creació artística i la interacció sociocultural com a instruments idonis per millorar la qualitat de vida. Treballem per millorar la salut i el benestar de la comunitat.

bottom of page